Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Παρουσίαση της μελέτης για την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού στη Δυτική Θεσσαλονίκη» στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Παρουσιάστηκε σήμερα  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη το Σχέδιο Αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής  Οδού στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η μελέτη προβλέπει την κατάργηση όλων των φαναριών που υπάρχουν σήμερα.




Για τον κόμβο της οδού Μακρυγιάννη προβλέπονται δυο ανισόπεδες διαβάσεις σε συνδυασμό με πάρκα, γήπεδα και παιδικές χαρές καθώς και υπογειοποίηση του δρόμου.



Ανισόπεδος κόμβος και υπογειοποίηση του δρόμου θα γίνει και στον κόμβο της οδού Μαιάνδρου. Τα φανάρια θα καταργηθούν σε όλους τους κόμβους.
Το έργο θα συνεχιστεί και στον κόμβο 3ης Σεπτέμβριου, όπου θα δημιουργηθεί γέφυρα για την κυκλοφορία αυτοκινήτων, πεζών και ποδηλάτων.


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης απαντώντας στο ερώτημα ποτέ θα δημοπρατηθεί και θα χρηματοδοτηθεί το έργο για την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού στη Δυτική Θεσσαλονίκη είπε τα εξής: «Το έργο στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα πρέπει να δημοπρατηθεί. Το μόνο που μπορεί να καθυστερήσει την δημοπράτηση είναι οι τυχόν πολιτικές εξελίξεις. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από ευρωπαϊκού και εθνικούς πόρους ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου