Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο


Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο - οικονομικά προβλήματα, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, προχωρεί στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».
Καταρχήν το κάλεσμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου με στόχο να επεκταθεί και σε μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας τις συνέπειες της κρίσης, επιχειρεί να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους.
Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Αβρόρα Σαββίδου, επεσήμανε ότι «εγκαινιάζουμε τη συνεργασία αυτή με το Σύλλογο Γονέων του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, δίνοντας έμφαση, αρχικά, στην προετοιμασία των μαθητών οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις».
Στόχος μας είναι να μπορέσουμε, σε δεύτερη φάση, να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς (εν ενεργεία, αδιόριστους και συνταξιούχους) που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικό εκπαιδευτικό έργο να μας το δηλώσουν στα τηλ.2313-302103 (Τμήμα Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης),6977767684 (κ.Τασσόπουλος Αντώνης) και 6977466521 (κ.Παράσχος Πολυχρόνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου