Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ομόφωνη Συμπαράσταση Του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού - Ευόσμου Στον Αγώνα Των Εργαζομένων

Με πρώτο θέμα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων άρχισε την συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού - Ευόσμου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ψηφίζοντας ομόφωνα το ψήφισμα του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 10.10.2011 ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου κ.Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε : "Είμαι μαζί σας.Συμπαραστέκομαι στον δίκαιο αγώνα σας.Οι εποχές είναι δύσκολες. Η παγκόσμια κρίση είναι ασύλληπτη και οι βίαιες αυτές διαρθρωτικές αλλαγές, πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα."
Λαμβάνοντας το λόγο σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Λαφαζανίδης επανέλαβε την στήριξη και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι είναι κατά της βίας, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή τους, ώστε να μην αμαυρωθεί ο αγώνας τους.

Η δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού - Ευόσμου ψήφισαν ομόφωνα :
  1. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη προβλεπόταν η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο να ρυθμίζει τα του οίκου της, ενέργεια που καταργείται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που επιβάλλει το Μνημόνιο.
  2. Οι ΟΤΑ υπέστησαν μείωση οικονομικών πόρων , ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι αρμοδιότητές τους.
  3. Το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί παρα την προσπάθεια που καταβαλλόταν οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ή να επηρεάζονται από τις σημαντικές περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στους μισθούς τους.
  4. Υπάρχει συκοφάντηση των εργαζομένων στην ΤΑ , οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους αμείβονται με χαμηλούς με χαμηλούς μισθούς.
  5. Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ώστε με την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού να προετοιμαστεί το έδαφος για την εργασιακή εφεδρεία και τους ΟΤΑ.
  6. Η Ελλάδα, όπως προκύπτει από απάντηση του επιτρόπου Ολι Ρέν, παρουσιάζει το δεύτερο μικρότερο χρέος των ΟΤΑ ως ποσοστά του ΑΕΠ από τις χώρες της ΕΕ.
  7. Με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη προωθείται η πλήρης διάλυση - το ξεθεμελίωμα της ΤΑ , η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των παρερχομένων υπηρεσιών από τους ΟΤΑ με στόχο τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση ορισμένων από αυτές με συνέπεια την δραματική επιβάρυνση στο κόστος εξυπηρέτησης των δημοτών και κατ' επέκταση των πολιτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού - Ευόσμου μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου δεν θα εκτελέσουν καμία εντολή του Υπουργείου για εφεδρεία και ιδιωτικοποίηση.Το ψήφισμα θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου