Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο αγώνας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την προστασία του Περιβάλλοντος συνεχίζεται….


Είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα η Δυτική πλευρά της πόλης  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο σταδιακά επιδεινώνεται, με δυσμενείς συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της περιοχής.

Ο πρώην Δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)  και με τέσσερες μεγάλες βιομηχανίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΜΑΒΙΣΣΟ, υπέβαλε πρόταση στο περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+2010 για συγχρηματοδότηση 50% από την ΕΕ.

Δυστυχώς η πρόταση δεν έτυχε χρηματοδότησης. Ανάμεσα στις 854 προτάσεις που κατατέθηκαν μόνο οι 55 έτυχαν χρηματοδότησης.

Επειδή ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζεται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθη Λαφαζανίδη η πρόταση θα υποβληθεί εκ νέου με τους προανεφερόμενους συμμετέχοντες στο περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+2012.

Κύριο Θέμα της πρότασης τόνισε ο Δήμαρχος θα είναι  η αντιμετώπιση αέριων ρύπων μέσω ενός θεσμικού οργάνου “Environmental Task Force –Thessaloniki” (Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας) το οποίο θα αποτελείται από φορείς - εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής- πανεπιστημιακούς- το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα η πρόταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα αφορά στους αέριους ρύπους, την καταγραφή τους, την σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση των βιομηχανιών αλλά και την ενημέρωση του δημότη, την στρατηγική αντιμετώπισή τους αναπτύσσοντας μέτρα προστασίας και την μείωση τους στα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας. Είμαι ο κάτοχος του 3bet.gr και θα ήθελα να συνεργαστούμε γιατί μου άρεσε πολύ το blog σας. Πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε και οι δύο κερδισμένοι καθώς έχω να σας προτείνω και τρόπους να βγάζετε χρήματα μέσα από το blog σας. Αν σας ενδιαφέρει στείλτε μου email στο dimmisel@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή