Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Άσκηση Εκκένωσης Δημοτικού Σχολείου λόγω σεισμού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Χωρίς πανικό, με το  ένα χέρι στην κουπαστή και με το άλλο κρατώντας ένα βιβλίο στο κεφάλι, κατέβηκαν τις σκάλες, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,  ακολουθώντας τις οδηγίες  του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κ. Κοκολάκη,  ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και τους ενημέρωσε  για τα  προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας.
           
Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  «ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ-ΣΕΙΣΜΟΙ» το οποίο είχε θεσμοθετήσει με απόφαση  Δημοτικού Συμβουλίου από  το 2001 ο πρώην Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού και από φέτος επεκτάθηκε και στον Καλλικρατικό Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ορίζοντας εκ νέου την 16η Μαΐου κάθε χρόνου ως « ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» κατά την οποία  πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας με άλλους φορείς της πόλης, ενημερωτικές διαλέξεις για τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και με ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία.

«Η πρόβλεψη, η Πρόληψη και η Εγρήγορση πρέπει να προηγούνται της αντιμετώπισης. Πρέπει να γνωρίζουμε πόσο έτοιμοι είμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα σεισμό ή οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, όταν αυτή παρουσιαστεί και επιπλέον να δούμε τι κενά έχουμε στον εξοπλισμό μας, για να τα προμηθευτούμε. Η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και η ενημέρωση των υπαλλήλων, των δημοτών και  των μαθητών  σε θέματα που αφορούν έκτακτες ανάγκες, είναι ανάγκη ώστε  να υπάρχει η μεγαλύτερη  δυνατή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όταν αυτό απαιτηθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.
Μετά την άσκηση εκκένωσης του σχολείου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ίδιου Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου