Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμός Ποίησης για τα Γυμνάσια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) και τον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης μας από τον Οθωμανικό ζυγό, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης, προκηρύσσουν Ποιητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές όλων των Γυμνασίων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με θέμα τη «Θεσσαλονίκη».
Στόχος του Ποιητικού Διαγωνισμού - την οργανωτική επιμέλεια του οποίου έχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη,  το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου και το Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο - είναι να αναδείξει τη μαθητική καλλιτεχνική δημιουργία, με κινητήριο μοχλό την ποιητική έκφραση τη Θεσσαλονίκης την τελευταία εκατονταετία.
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 21η Μαρτίου 2012 και τα καλύτερα ποιήματα θα βραβευθούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου. 


Όροι συμμετοχής
  • Οι μαθητές μπορούν να αποστείλουν μέχρι δύο ποιήματα, σε 5 αντίγραφα το καθένα. Η έκταση του κάθε ποιήματος να μην ξεπερνά τους 30 στίχους.
  • Εφόσον χρησιμοποιείται υπολογιστής, η γραμματοσειρά πρέπει να είναι Times New Roman 12 και διάστιχο μονό.
  • Εάν τα ποιήματα είναι χειρόγραφα, τότε πρέπει να είναι ευανάγνωστα
  • Οι φάκελοι συμμετοχής θα κατατεθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57)
  • Κάθε φάκελος συμμετοχής πρέπει να αναγράφει ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, σχολείο και τηλέφωνα (σταθερό και κινητό).

Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες-ποιητές: Άννυ Κουτροκόη, Σπύρος Λαζαρίδης, Ευτυχία Λουκίδου, Αλεξάνδρα  Μπακονίκα και Γιάννης Τζανής.
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τρεις διακρίσεις και τρεις έπαινοι. Σε όσους διακριθούν, θα δοθούν ως δώρα: βιβλία, δωρεάν είσοδος στο Δημοτικό Κινηματογράφο και στο Δημοτικό Γυμναστήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής: Ευστρατία Τσαπανίδου (Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Τηλ. 2310 762400) και Παναγιώτα Βλάχου (Φιλόλογο -  Εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου, Τηλ. 2310 764026).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου