Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δεντροφύτευση διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλάισιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Δεντροφύτευση στους αύλειους χώρους τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, την Τετάρτη 21 Μαρτίου.

Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας με τη συμμετοχή μαθητών στα εξής σχολικά συγκροτήματα:



·         3ο – 10ο & 12ο Νηπιαγωγείο ΔΕ Κορδελιού  στις 8:30 π.μ.

·         7ο Δημοτικό Σχολείο ΔΕ Κορδελιού  στις 10:00 π.μ.

·         5ο – 8ο & 20ο Δημοτικό Σχολείο ΔΕ Ευόσμου στις 8:30 π.μ.

·         25ο Δημοτικό Σχολείο ΔΕ Ευόσμου στις 10:00 π.μ.

«Η παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, είναι ημέρα αφύπνισης αλλά και υπενθύμισης πως όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην αύξηση  του πρασίνου ακόμα και μέσα στον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης. Ο Δήμος  μας λόγω της γειτνίασης του με τη Βιομηχανική Ζώνη και της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κάθε χρόνο πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα δεντροφυτεύσεις και άλλες οικολογικές παρεμβάσεις με τη συμμετοχή των δημοτών» δήλωσε ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

«Η φετινή δενδροφύτευση έχει προτεραιότητα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία και την ενίσχυση των πνευμόνων πρασίνου σε όλες τις περιοχές του δήμου μας. Επενδύουμε διαχρονικά  σε δράσεις που συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους συμπολίτες μας, με πρώτους τους μαθητές μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Αχιλλέας Μουρατίδης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου