Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σχολικών τροχονόμων που υλοποίησε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και υπηρεσιακή ετοιμότητα του Δήμου για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.
            Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Αστυνομία και περιλάμβανε τη θεωρητική εκπαίδευση των σχολικών τροχονόμων από δημοτικούς αστυνομικούς και τροχονόμους και την πρακτική άσκηση στα σημεία διαβάσεων των σχολείων.
            Η δεύτερη και τελευταία φάση της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το ΙΣΤ ΄ Αστυνομικό Τμήμα Εύοσμου, το Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου και την Ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας.
            Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 28 σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίοι έλαβαν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους διπλώματα παρακολούθησης.
            «Ο Δήμος μας εντείνει την υπηρεσιακή του ετοιμότητα για την ευρυθμία και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας. Στο πλαίσιο αυτό και θέτοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των μαθητών, η εκπαίδευση των σχολικών μας τροχονόμων έρχεται να θωρακίσει τα σχολεία μας από τους κινδύνους μετάβασης των παιδιών από τους κεντρικούς δρόμους που τα περιστοιχίζουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.
            «Η συστηματική εκπαίδευση των σχολικών μας τροχονόμων από ειδικούς εκπαιδευτές αποτελεί πρώτη προτεραιότητα  καθώς στόχος μας είναι διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από και προς τα σχολεία του δήμου μας» τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου η οποία ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού Ευόσμου για τη συμβολή τους στην επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου