Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ


Αύριο Τετάρτη  25 Απριλίου στις 11.30 π.μ.,  οι Δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης και Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, στον κόμβο Μακρυγιάννη στην Περιφερειακή Οδό.
           
  Το τμήμα που θα αναβαθμισθεί διασχίζει τους Δήμους Κορδελιού Ευόσμου – Παύλου Μελά και καταλήγει στην ΠΑΘΕ. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ζωτικής σημασίας το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα.
            Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό σχέδιο του έργου είναι αποτέλεσμα των συνεχών επαφών των υπηρεσιών και των διοικήσεων των δύο Δήμων με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε  .
            Το έργο θα αναβαθμίσει την δυτική περιφερειακή οδό, με την κατασκευή 6 ανισόπεδων κόμβων από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι τον κόμβο 25ης Μαρτίου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Με την κατάργηση των φαναριών και  με τη μη διακοπτόμενη  κυκλοφορία των οχημάτων θα επέλθει η σύνδεση της περιφερειακής οδού  με το αστικό δίκτυο και τις τοπικές μετακινήσεις.
            Το έργο αυτό δεν ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό  αίτημα μόνο των δύο Δήμων αλλά και όλων όσοι χρησιμοποιούν την Περιφερειακή οδό.
Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ενέταξε το έργο κατά προτεραιότητα στο σχεδιασμό του, γιατί αφορά όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη έτσι ώστε η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης να λειτουργεί επιτέλους όπως όλοι οι αντίστοιχοι δρόμοι στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου