Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

365 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


Το κοινωνικό του πρόσωπο και τη φροντίδα του για τους μαθητές αποδεικνύει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, υλοποιώντας μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.  Τριακόσιοι εξήντα πέντε (365) μαθητές της Ε΄, Στ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων του Δήμου έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι, σε οκτώ σύγχρονες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Χαλκιδικής και της Καβάλας.
            Το πρόγραμμα υλοποιείται  την κατασκηνωτική περίοδο από 9 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου, ενώ η διάρκεια της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου είναι 11 ημέρες. Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου εξασφάλισε τη συμμετοχή στις κατασκηνώσεις όλων των μαθητών που υπέβαλαν αίτηση, καλύπτοντας το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής. Συγκεκριμένα ο αριθμός των παιδιών που υπέβαλαν αίτηση και συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου ανέρχεται στους 236 μαθητές και στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού στους 118. Παράλληλα στο πρόγραμμα συμμετέχουν και 11 μαθητές με ειδικές ανάγκες.
             «Βιώνουμε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο και στην αβεβαιότητα το σύνολο της κοινωνίας μας. Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας και θέλοντας να συμπαρασταθούμε και να υποστηρίξουμε την οικογένεια που αδυνατεί να πάει διακοπές, ο Δήμος μας έδωσε την ευκαιρία σε 350 μαθητές να περάσουν τις διακοπές τους και να χαρούν το καλοκαίρι σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.
            «Παρά την οικονομική στενότητα φέτος καταφέραμε να ικανοποιήσουμε το 100% των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα των δημοτικών κατασκηνώσεων. Στόχος μας είναι μέσα από τα κατασκηνωτικά προγράμματα να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν τις ομορφιές του καλοκαιριού μέσα από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς» τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου