Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη υπευθύνου Δημοτικού Ιστορικού Αρχείου στις Κατασκηνώσεις τις ενορίας


Τις κατασκηνώσεις της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου επισκέφθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου το Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο Κορδελιού Ευόσμου ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Ενορίας.
Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου Κυριάκος Χατζηκυριακίδης επισκέφτηκε το «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και  την α΄ αποστολή της κατασκηνωτικής περιόδου για κορίτσια δημοτικού, η ονομασία της οποίας (αποστολή και ομάδες) είναι φέτος αφιερωμένη στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη. Το Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε στα παιδιά το θέμα: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της». Μέσα από το σχολιασμό, προβαλλόμενων σε διαφάνειες, φωτογραφιών των αρχαίων, βυζαντινών και νεότερων μνημείων στην παραλιακή οδό και στο ιστορικό κέντρο της, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και να προβληματιστούν για το παρόν και το μέλλον της.
      Οι Κατασκηνώσεις του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου έχουν πλέον μακρά ιστορία, αφού έχουν ξεπεράσει τα 30 χρόνια λειτουργίας τόσο στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου (1980-1993) όσο και στη Μακρυνίτσα Σερρών, στο όρος Μπέλες (Κερκίνη), από το 1994. Κάθε καλοκαίρι, όλα αυτά τα χρόνια, αγόρια και κορίτσια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης χαίρονται ημέρες ξενοιασιάς, αγάπης και δημιουργίας χάρις στις προσπάθειες όχι μόνο των ιερέων, αλλά και των αμέτρητων βοηθών του έργου της ενορίας.
Οι επισκέψεις του Δημοτικού Ιστορικού Αρχείου Κορδελιού Ευόσμου θα επαναληφθούν μέσα στο καλοκαίρι και σε επόμενες αποστολές παιδιών της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου