Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Περισσότερα από 150 παιδιά εξετάσθηκαν δωρεάν για πλατυποδία-βλαισοποδία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 Με το ερώτημα «Εννέα  στα  δέκα παιδιά έχουν πλατυποδία-βλαισοποδία- Μήπως και το δικό σας;» απευθύνθηκε στους γονείς ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης.

Περισσότεροι από 150 γονείς προσήλθαν με τα παιδιά τους στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος  σε συνεργασία με το EY CLUB προκειμένου να εντοπίσουν οι γονείς  εάν τα παιδιά τους έχουν πλατυποδία-βλαισοποδία.

Το έμπειρο προσωπικό του EY CLUB εγκατέστησε έναν ΨΗΦΙΑΚΟ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Δημοτική Ενότητα Ευόσμου και εξέτασε 150 παιδιά άνω των 5 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέταση πελματογραφήματος η οποία έχει κόστος  50 ευρώ έγινε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από το EY CLUB.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδη ευχαρίστησε το EY CLUB για την παροχή στους μικρούς Δημότες και ανακοίνωσε ότι από το Φθινόπωρο θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις οι οποίες θα ενταχθούν στα προγράμματα Πρόληψης της Υγείας που υλοποιεί η Διοίκηση του Δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας- Παιδίατρος κ. Αβρόρα Σαββίδου επαίνεσε την πρωτοβουλία του  EY CLUB για την κοινωνική ευαισθησία που δείχνει  στην εποχή της κρίσης που βιώνουμε, επισημαίνοντας την χρησιμότητα της εξέτασης για τα παιδιά καθώς  δίνοντας σημαντικές  πληροφορίες για τις παθήσεις των ποδιών οι οποίες όταν εντοπισθούν εγκαίρως μπορούν να θεραπευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου