Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Στην ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Εθελοντισμού προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο την προαγωγή, προώθηση και τον συντονισμό των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού.
Με εισήγηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δίνοντας το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του νέου συντονιστικού οργάνου που θα έχει ως κύριο στόχο την οργάνωση και πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων για τον άνθρωπο και την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, τη νέα γενιά, τον πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Σκοπός της Ομάδας Εθελοντών είναι η ανάπτυξη της οργανωμένης συμμετοχικής δράσης των πολιτών στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα θα παρέχει εθελοντικές υπηρεσίες τους τομείς όπως: κοινωνική προστασία, υγεία και αλληλεγγύη, πολιτική προστασία, καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων και γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος, η επικουρική δραστηριοποίησή του και η αρωγή προς τις υπηρεσίες του Δήμου.
Μέλη της Ομάδας Εθελοντών μπορούν να γίνουν όσοι κάτοικοι και δημότες το επιθυμούν.

Αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν είτε ηλεκτρονικά με την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.kordelio-evosmos.gr), είτε συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα, επιλέγοντας τις δράσεις στις οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν. Συγκεκριμένα οι έντυπες αιτήσεις παραλαμβάνονται και κατατίθενται:

- για τη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην οδό Παύλου Μελά 24 (υπεύθυνη Υπάλληλος Δέσποινα Αρετάκη, Email: ethelontismos@kordelio-evosmos.gr)

- για τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού στο Δημαρχείο, στην οδό Εθνικής Αντίστασης 42 (υπεύθυνη Υπάλληλος Σόνια Ζιγκιριάδου Email:sofia.zigkiriadou@elko.gr ).
Υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού είναι ο Εντεταλμένος σε θέματα  Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πάρη Λεμπετλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου