Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ κ. ΣΤΑΘΗ ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗ σε απάντηση της καταγγελίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και ώρα 11.30 μ.μ., κομματική ομάδα πέντε ατόμων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ κολλούσε ανεξέλεγκτα αφίσες στον κεντρικό δρόμο του τοπικού διαμερίσματος Ελευθερίου- Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.

Ο Δήμαρχος, Στάθης Λαφαζανίδης, περνώντας τυχαία από το σημείο εκείνο είδε αφίσες κολλημένες τόσο με κολλητική ταινία όσο και με κόλλα ΠΑΝΤΟΥ: σε τζαμαρίες καταστημάτων, κολώνες ηλεκτροδότησης, κολώνες σήμανσης, πάνω σε χάρτες του δήμου και αλλού. Γνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου για να αφαιρέσουν τέτοιου είδους αφίσες (έργο που επιβαρύνεται από την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της βεβαρυμμένης οικονομικής κατάστασης) ο δήμαρχος ρώτησε τη συγκεκριμένη ομάδα εάν πρόκειται να προβούν στην αποψίλωση των συγκεκριμένων αφισών μετά τις εκλογές.

Τότε τα πέντε άτομα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ του επιτέθηκαν φραστικά, με αποτέλεσμα -λόγω του περασμένου της ώρας- οι φωνές να ακούγονται σχετικά μακριά. Δημότες που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή καφετερία, έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος και προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον Δήμαρχο κατακρίνοντας τις ενέργειες της συγκεκριμένης ομάδας.

Παρόλα αυτά, τα δύο άτομα εκ των πέντε της ομάδας του «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ» συνέχισαν να προκαλούν τους δημότες, χωρίς να τους γνωρίζουν, αποκαλώντας τους Φασίστες και άλλα κοσμητικά επίθετα, ανεβάζοντας έτσι τους τόνους με κίνδυνο πρόκλησης σύρραξης (γενικευμένου επεισοδίου).

 Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και για την προστασία των δημοτών, ο Δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία.

Ευτυχώς, η φραστική αντιπαράθεση σταμάτησε και απομακρύνθηκαν όλοι.

Στην παραπάνω περιγραφή δεν έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί τίποτα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 ΕΠΙΣΗΣ

 ο Δήμαρχος ευχαρίστησε κι ευχαριστεί τους συνδημότες του για την συμπαράσταση, αλλά κυρίως γιατί κατόρθωσαν , παρ' όλες τις προκλήσεις που δέχθηκαν από τους δύο εκ των πέντε της συγκεκριμένης ομάδας, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην προχωρήσουν σε πράξεις βίας που δεν τιμούν κανένα στη σημερινή εποχή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δήμαρχος  παρακαλεί όλους τους δημότες να βοηθήσουν με τις πράξεις τους στην διατήρηση καθαρών δημόσιων χώρων, τόσο από τους ίδιους αλλά και  συμβουλεύοντας και κάθε τρίτο ως προς την τήρηση της καθαριότητας που μας αφορά όλους. Είναι θέμα παιδείας όπως και όλες οι ενέργειες μας, που μας χαρακτηρίζουν κι εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου