Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τριήμερο Φεστιβάλ Των «Προγραμμάτων Άθλησης Για Όλους»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του  φεστιβάλ των «προγραμμάτων άθλησης για όλους», που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, με αφορμή τη λήξη της αθλητικής περιόδου 2011 – 2012. Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν την Τετάρτη 6, την Παρασκευή 8 και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Ευόσμου.
            Στην πιο μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα, συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 αθλούμενοι ηλικίας 3 έως 80 ετών, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό υπερθέαμα με σαγηνευτικές μουσικές, ωραίες χορογραφίες και πολύχρωμα κοστούμια.
Ποικίλες εκδηλώσεις συνέθεσαν και φέτος το φεστιβάλ προγραμμάτων «άθλησης για όλους» που οργανώνει το αντίστοιχο τμήμα για τη λήξη της αθλητικής περιόδου. 
Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δημ. Σύμβουλος εντεταλμένος για το μαζικό αθλητισμό κ. Αστέριος Γκούμας, ενώ στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, παρουσία δύο χιλιάδων θεατών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των δημοτών και το υψηλό επίπεδο των αθλητικών προγραμμάτων που οργανώνει Δήμος. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον τομέα του αθλητισμού, τα στελέχη του Δήμου, τους καθηγητές φυσικής αγωγής και όλους όσους εργάστηκαν με κόπο και μεράκι όλη τη χρονιά στα αθλητικά προγράμματα.
         Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γιορτή των τμημάτων προσχολικής ηλικίας, που έγινε την Τετάρτη, συνεχίστηκε έκλεισε ο κύκλος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ με το εορταστικό διήμερο της Παρασκευής και της Δευτέρας, όπου παρουσιάστηκαν τμήματα άθλησης της τρίτης ηλικίας, Ατόμων με Αναπηρία, κλασσικού, σύγχρονου και μοντέρνου χορού, ρυθμικής, ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής, παιδικού & εφηβικού αερόμπικ,  Tae Bo, Hip Hop, Zumba και Tae Kwon Do.
            Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πραγματικής διάστασης του αθλητισμού: η συμμετοχή, η άσκηση, η υγεία, η ψυχαγωγία, η επικοινωνία, η κοινωνικότητα, η πολυπολιτισμικότητα, και το «ευ αγωνίζεσθαι». Για ακόμη μια χρονιά δόθηκε η ευκαιρία μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες να αποδείξουν, ότι η άθληση δεν είναι προνόμιο των λίγων, αλλά δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους πολίτες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη της διοικούσας αρχής: 
ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Ανανιάδης, η Αντιδήμαρχος Αβρόρα Σαββίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρατίδης Αχιλλέας, οι δημοτικοί σύμβουλοι : κ. Πέτρος Σούλας, κ. Γεώργιος Μαξούρας, κ. Βασίλειος Τσακαλίδης, κ. Πάρης Λεμπετλής, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ευόσμου κ. Κων/νος Ζάνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου