Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Μια νύχτα στο Μουσείο...Σιδηροδρόμου"

 Χωρίς τόπο προορισμού, χωρίς στάσεις και εισιτήριο, οι μικροί  φίλοι των Μουσείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διανυκτέρευση στα Μουσεία» θα περάσουν μια νύχτα στο Μουσείο Σιδηροδρόμου το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

  Από νωρίς το απόγευμα οι μικροί μας φίλοι με τη συνοδεία των γονέων τους θα φθάσουν στη «Στρατιωτική Στάση» του Σιδηροδρομικού Μουσείου όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρόεδρος του Μουσείου «Φίλων του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης» κ. Ευθύμιος Κοντόπουλος, πανέτοιμος να φιλοξενήσει, να ξεναγήσει, να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών αλλά και να τους αφηγηθεί όχι μόνο την ιστορία του Σιδηροδρόμου  και ταξιδιωτικές ιστορίες επιβατών, αλλά και την ιστορία του Μουσείου στο οποίο θα διανυκτερεύσουν.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα που συνέταξε ο κ. Κοντόπουλος, ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ πριν …νυχτώσει θα κάνει μία ξενάγηση στα παιδιά στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου όπου υπάρχουν διατηρημένα εκθέματα, ατμομηχανές, βαγόνια, δρεζίνες, γερανούς αλλά και δύο εξαιρετικά βαγόνια το εστιατόριο και το κλινοθέσιο του θρυλικού ORIENT EXPRESS, από το οποίο όπως είναι γνωστό έχουν διασωθεί 3 βαγόνια παγκοσμίως.

  Και όταν πια…νυχτώσει τα παιδιά θα περάσουν μέσα στο Μουσείο κι εκεί θα χαρούν… υπό το φως την σπάνια συλλογή εκθεμάτων του Μακεδονικού Αγώνα,  αντικειμένων, αρχειακού υλικού, τηλεγράφων, στρατιωτικών στολών αξιωματικών - προσωπικού, διατρητικών μηχανημάτων, εισιτηρίων, εργαλείων, φανών και άλλων πολλών αντικειμένων που διέσωσε από την φθορά του χρόνου ο κ. Κοντόπουλος. Στη συνέχεια τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τραίνα, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν τραγούδια που γράφθηκαν για το τραίνο!

  Αύριο (Σάββατο 19 Νοεμβρίου) το πρωί οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν το πρωινό τους στην εστιάμαξα του θρυλικού  – κινηματογραφικού- βαγονιού-   ORIENT EXPRESS το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο υπάρχουν 3 ατμομηχανές, 1 γαλλογερμανικής και 2 αμερικάνικες. 

  «Όλα είναι έτοιμα κι εμείς με αγάπης - αγωνία περιμένουμε να υποδεχθούμε τα παιδιά. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να είναι όλα τέλεια ! Στόχος μας είναι τα παιδιά να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά, να μάθουν για τον Σιδηρόδρομο, να αγαπήσουν το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς το τραίνο που υμνήθηκε και τραγουδήθηκε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, αλλά και να θαυμάσουν τα ιστορικά εκθέματα μιας άλλης εποχής που δεν γνωρίζουν» δήλωσε η ψυχή και καρδιά του Μουσείου – ο Πρόεδρος του κ. Ευθύμιος Κοντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου