Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία Για την Μείωση των Τιμών από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Επειδή  οι Δήμαρχοι είναι οι αποδέκτες όλων των προβλημάτων και των παραπόνων των πολιτών διαπιστώνουν καθημερινά ότι  η κατάσταση πλέον στην κοινωνία μας αγγίζει  την εξαθλίωση και ότι  η υπάρχουσα κατάσταση με την ακρίβεια στα  βασικά είδη διατροφής δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δημοτικά παντοπωλεία, με δίκτυα αλληλεγγύης, με οδηγούς επιβίωσης αλλά ούτε και με έρευνες τιμών από τους καταναλωτές, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου  Στάθης Λαφαζανίδης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία  σύσκεψης με θέμα: «ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ» και με αίτημα «ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ» τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου  2011 στις 11.00 π.μ.
 Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου με την συμμετοχή: Εκπροσώπου του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. κ Βαρνάβα, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Π. Τσαραμπουλίδη, του Προέδρου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών κ. Νίκο Τσεμπερλίδη  και της Υπευθύνου Θεσσαλονίκης της Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» κ. Σοφία Γκαρανέ.
Στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Λαφαζανίδης στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας παρακαλούμε πολύ μειώστε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, πάρτε μέτρα μείωσης και εξισορρόπησης των τιμών διατροφής ανάλογες με τις μειώσεις των μισθών, την φορολογία και την ανεργία. Ελέγξτε την αγορά. Η αισχροκέρδεια «καταπίνει» το εισόδημα των εργαζομένων.  Έχουμε τα ακριβότερα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης. Η μείωση των τιμών είναι η μόνη άμυνα της Ελληνικής οικογένειας  στην κρίση αλλά και στην επιβίωση της. Ρυθμίστε το κόστος ΖΩΗΣ  στα ΝΕΑ  μειωμένα εισοδήματα των Ελλήνων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου