Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ: Κοινή δράση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Μαχητική κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση και ενάντια στην πολιτική που φορτώνει την κρίση στις οικογένειές τους, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ευόσμου και η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου - Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές από το 2ο, το 5ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Ευόσμου έκαναν δίωρη αποχή και πορεία προς το Δημαρχείο, καλώντας σε «μαθητικό ξεσηκωμό. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για την κρίση τους». Μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή συνάντησαν το δήμαρχο, τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα στα σχολεία και κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οπως είπαν, στο 2ο Γυμνάσιο οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ χωρίς θέρμανση, στο ΕΠΑΛ οι μαθητές καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος για αναλώσιμα και εξοπλισμό, με τις συγχωνεύσεις των σχολείων επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς, ενώ ακόμη δεν έχουν πάρει τα βιβλία! Ιδιαίτερα στάθηκαν στο ζήτημα της διατροφής των μαθητών στο σχολείο, καθώς πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα υποσιτισμού. Απαίτησαν δωρεάν διανομή σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές και εργαστηριακό εξοπλισμό για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και άμεσα κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου