Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Θα λειτουργήσει στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διεκδίκησε και πέτυχε τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο δίνει την δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλους τους ενήλικες που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους ο καθένας να ολοκληρώσουν τις βασικές τους σπουδές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Το Σχολείο θα λειτουργήσει στο κτίριο του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου και απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει 9ετή υποχρεωτική τους εκπαίδευση. Το ωράριο του Σχολείου είναι απογευματινό και η φοίτηση 2ετής.Στους αποφοίτους χορηγείται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

«Εξ αρχής θεωρήσαμε καθήκον μας, να διεκδικήσουμε άμεσα και  με κάθε τρόπο τη λειτουργία ενός  σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο δήμο μας για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν την βασική τους εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό δώσαμε προτεραιότητα  με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου στο θέμα αυτό και τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα γιατί και με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου το Σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου