Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος :«Διαδρομές στις μνήμες της πόλης» από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Με στόχο  να γνωρίσουν οι ενήλικες δημότες μας, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και  τους Ναούς της πόλης μας που παρουσιάζουν ιστορικό ενδιαφέρον, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, αρχίζει στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσής από την ερχόμενη Κυριακή 13.11.2011 έως 18.12.2011 το πρόγραμμα  «Διαδρομές στις μνήμες της πόλης- Επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ναούς ιστορικής σημασίας» .

 Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων ως εξής:


1η επίσκεψη-13 Νοεμβρίου: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ-ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ (ΚΑΜΑΡΑ) ΚΑΙ ΡΟΤΟΝΤΑ-ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

2η επίσκεψη-20 Νοεμβρίου: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

3η επίσκεψη-27 Νοεμβρίου: ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ (ΚΑΣΤΡΑ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΓΩΝΙΟΥ- ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

4η επίσκεψη-4 Δεκεμβρίου: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

5ηεπίσκεψη-11 Δεκεμβρίου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

6η επίσκεψη-18 Δεκεμβρίου: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

 Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας των μουσείων και των Ναών, με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία γιατί η χρήση των δημοτικών λεωφορείων απαγορεύεται εκτός των ορίων του δήμου. και έτσι πρέπει να καταφύγουμε στη μίσθωση αυτών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από χορηγούς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και είναι :
1.EFG Eurobank Ergasias 2.Κωτσούλα Αφοί & Σια (IL POSTO), 3.Βασιλειάδης Μιχάλης, 4.Καραστρατίδου Ελένη (Γυράδικο Σπύρος), 5.Παμπουκίδης Σάββας (Κέντρο Διασκέδασης «Ενυδρείο»), 6.Αϊβάζογλου Βαλσαμή («Entypo»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου