Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εγκαίνια Έκθεσης και Απονομή Βραβείων 1ου Διεθνή Εικαστικού Διαγωνισμού FEEDHOPE


Έργα κατασκευασμένα από συσκευασμένα τρόφιμα, καλλιτεχνικές δημιουργίες που έχουν ως κύριο συστατικό τους την τροφή στην υλική αλλά και πνευματική της διάσταση, περιλαμβάνει η έκθεση του 1ου Διεθνή Εικαστικού Διαγωνισμού με φιλανθρωπικό σκοπό Feedhope που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr και άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Κυριακή 22 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 29 Απριλίου, στο κτίριο των Μύλων Μελισσάρη (οδός Νέα Μοναστηρίου 119).

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της έκθεσης των  31 ατομικών και ομαδικών έργων, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης τόνισε: «Μαζί με όλα τα δεινά που επέφεραν στη ζωή όλων μας τα  Μνημόνια, η οικονομική κρίση μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Με δεδομένο ότι ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, προκηρύξαμε με τον πιο σύγχρονο τρόπο – διαδικτυακά - δια της Δημοτικής Κοινωφελούς μας Επιχείρησης  και του περιοδικού decobook.gr αυτόν το Διεθνή Διαγωνισμό. Και σήμερα εδώ  παρουσιάζουμε τις δημιουργίες των ανθρώπων, ενώνουμε τις ιδέες των καλλιτεχνών παράλληλα και στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Σήμερα στο Δήμο μας η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και η φιλανθρωπία ενδυναμώνει τον κοινωνικό ιστό του Δήμου μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Θεοφάνης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν θερμά τον πρώτο εικαστικό διαγωνισμό με φιλανθρωπικό σκοπό, όλους αυτούς που - είτε διακρίθηκαν είτε όχι -  τροφοδότησαν με τα έργα τους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τονίζοντας πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πολιτισμό και την τέχνη.

Ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού κ. Λάζαρος Κατσιάς  αναφέρθηκε στην ιδέα πάνω στην οποία στηρίχτηκε η πραγματοποίηση του 1ου Εικαστικού διαγωνισμού, η ανταπόκριση που είχε σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και τόνισε πως στόχος του δήμου είναι η καθιέρωση του εικαστικού διαγωνισμού σε ετήσιο θεσμό.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης έργων πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες εικαστικούς δημιουργούς. Υπενθυμίζεται πως λόγω του ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε να μην απονείμει το 1ο βραβείο (η επιλογή απέβη άκαρπη), ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συγκέντρωσε στο χώρο των Μύλων Μελισσάρη τρόφιμα ύψους 1000 ευρώ τα οποία θα διανέμει σε άπορες οικογένειες του Δήμου
Το δεύτερο βραβείο (ύψους 600 ευρώ) απονεμήθηκε στην  Ειρήνη Χούμου για το έργο «Τα παραμύθια μόνο δεν αρκούν».
Το τρίτο βραβείο (ύψους 400 ευρώ) δόθηκε στις: Αλεξάνδρα Μαράτη και Άννα Βαδάκογλου για το έργο «Κήπος».

Τιμητικοί Έπαινοι έλαβαν επίσης: η  Μπέτυ Βακάλη για το έργο «Fish», τα εργαστήρια χαρακτικής, ζωγραφικής Ε’ δημοτικής κοινότητας δήμου Θεσσαλονίκης και το εργαστήρι χαρακτικής Μεστών Χίου στο ομαδικό έργο  για το ομαδικό έργο «2+1 = 1» και ο Θανάσης Μαυραντζάς για το έργο: «Το κλειδί της ψυχής μας».

Να σημειωθεί τέλος πως μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης των έργων του 1ου Διεθνή Εικαστικού Διαγωνισμού με φιλανθρωπικό σκοπό Feedhope, όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες για την κατασκευή των έργων τους,  θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου