Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ» Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Για Τους Μαθητές Των Σχολείων Του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


 Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου αλλά και να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία δίνει σε μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, μέσα από την εφαρμογή του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας».

Κύριος στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ιστορικό Αρχείο, είναι μέσα από τις επισκέψεις των σχολείων να γίνει βιωματικά το μάθημα της πολιτικής αγωγής στους μαθητές, να διδαχθούν την ιστορία του Ευόσμου και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του τόπου και παράλληλα μία σύντομη περιήγηση στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις υπηρεσίες του, να ενημερωθούν από τους ίδιους τους υπαλλήλους για το επιτελούμενο έργο. Επίσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι μαθητές συμμετέχουν και αποφασίζουν στο «δικό τους» δημοτικό συμβούλιο για το μέλλον τους, για την πόλη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλέφωνο: 2313 302154.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου