Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ 7ου ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


Δυναμικό παρόν έδωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου, καθώς πέραν της υλικοτεχνικής υποστήριξης που προσέφεραν οι υπηρεσίες του Δήμου,  τις πρώτες θέσεις του Μαραθωνίου κατέλαβαν μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα: στο αγώνισμα των 10 χλμ., όπου συμμετείχαν 1400 δρομείς, στην κατηγορία ανδρών ηλικίας 15-18 ετών ο μαθητής του 1ου  Γεν. Λύκειου Ελευθέριου Κορδελιού Lola Vangjush κατέλαβε την 3η θέση, ενώ ο μαθητής του 2ου Γεν. Λυκείου Ευόσμου Άνθιμος Βασιλειάδης στο ίδιο αγώνισμα και κατηγορία κατέλαβε την 4η θέση.

Στο Διεθνή Μαραθώνιο συμμετείχαν μαθητές των σχολείων των δύο δημοτικών ενοτήτων (Ευόσμου & Ελευθερίου-Κορδελιού), ενήλικες δημότες, ενώ υπήρξε ομαδική συμμετοχή της ακαδημίας στίβου του δήμου. Συγκεκριμένα, 25 παιδιά από την ακαδημία μας δήλωσαν συμμετοχή για τον αγώνα των 1000 μέτρων, με αφετηρία την παραλιακή στο ύψος της Αριστοτέλους και τερματισμό την πλατεία Λευκού Πύργου. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, το πρωί της Κυριακής, όπου ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Γκούμας Αστέριος τα συνεχάρη για τη συμμετοχή  τους και μοίρασε αναμνηστικά – διακριτικά καπέλα στους μικρούς αθλητές με το λογότυπο του δήμου μας. Κατόπιν, το γκρουπ αναχώρησε για τον τόπο της εκκίνησης με το δημοτικό λεωφορείο, συνοδευόμενο από τους υπεύθυνους γυμναστές – υπαλλήλους του τμήματος αθλητισμού & νεολαίας.


«Συγχαίρουμε τους μαθητές  αλλά και όλους τους συνδημότες μας που, είτε διακρίθηκαν είτε όχι, κατάφεραν με τη συμμετοχή τους να μας κάνουν περήφανους, αποδεικνύοντας την πραγματική διάσταση του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Διευρύνοντας την αθλητική του παρουσία σε πανελλαδικό και διεθνή επίπεδο ο  Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αναδεικνύεται σε σύγχρονη πόλη του αθλητισμού με σημαντικές και αξιόλογες επιτυχίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

Αξίζει να αναφερθεί πως τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» σημειώθηκε εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών και στα υπόλοιπα αγωνίσματα: 1200 αθλητές –τριες στον Μαραθώνιο,  1800 αθλητές –τριες στο δρόμο των 5 km . Τέλος 1500 μαθητές –τριες συμμετείχαν στα 1000 μέτρα δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι μετέφεραν  το μήνυμα ότι «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος», καθώς και πάρα πολλοί δρομείς κοινωνικής προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου