Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή 6 Ανισόπεδων Κόμβων της Περιφερειακής οδού


Επίσκεψη στο σημείο που θα κατασκευασθεί ο ένας από τους 6 ανισόπεδους κόμβους - επί της οδού Μακρυγιάννη - πραγματοποίησαν σήμερα οι Δήμαρχοι  Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης και Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος.

«Ήταν ένα όνειρο πολλών ετών. Πρόκειται για ένα έργο πνοής και αναβάθμισης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το οποίο αποκαθιστά περιβαλλοντικά προβλήματα, εξασφαλίζει την  ασφάλεια πεζών και οδηγών, δημιουργεί ροή στην κυκλοφορία των οχημάτων και αναβαθμίζει τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και γενικά τους επαγγελματίες της περιοχής. Στην αναγκαιότητα αυτού του έργου πίστεψε εξ αρχής ο Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση της μελέτης  από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε,  στην ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ και στην έγκρισή του από την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, ευχαριστώντας παράλληλα  και τους μηχανικούς της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε για την άριστη συνεργασία και την ταχύτητα με την οποία διεκπεραίωσαν και κατέθεσαν την μελέτη για τους 6 ανισόπεδους κόσμους στο ΕΣΠΑ.

Το τμήμα που θα αναβαθμισθεί διασχίζει τους Δήμους Κορδελιού Ευόσμου – Παύλου Μελά και καταλήγει στην ΠΑΘΕ. Το έργο θα αναβαθμίσει τη δυτική περιφερειακή οδό, με την κατασκευή 6 ανισόπεδων κόμβων από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι τον κόμβο 25ης Μαρτίου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα και με την ολοκλήρωσή του η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί επιτέλους όπως όλοι οι αντίστοιχοι δρόμοι στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου