Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ»


 Ημερίδα με θέμα «Δήμος Κορδελιού: Οι μαθητές “βλέπουν” την τοπική τους ιστορία» διοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
            
Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την ιστορική φυσιογνωμία του ενοποιημένου δήμου, μέσα από την πραγματοποίηση δράσεων και την εκπόνηση εργασιών.

 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες και οι διαθεματικές εργασίες των μαθητών που βασίστηκαν στην αξιοποίηση των Ιστορικών Αρχείων του δήμου. Οι εργασίες που πραγματοποιηθήκαν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: καταγραφή και προβολή των μνημείων-αγαλμάτων του τόπου μας, τουριστικός οδηγός του τόπου στη γερμανική, παραγωγή βίντεο σχετικά με την τοπική ιστορία κ.λπ.
           
  Να σημειωθεί πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τοπική ιστορία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά 2012 – 2013 στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου