Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δυο Ανταλλαγές Νέων στη Ρουμανία και στη Γαλλία οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου


Τη δυνατότητα σε νέους και νέες ηλικίας 18 – 25 ετών να συμμετάσχουν σε δύο Ανταλλαγές Νέων που θα πραγματοποιηθούν στη Ρουμανία (Καρπάθια Όρη) και στη Γαλλία (Πυρηναία Όρη), δίνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση", δράση 3.1.1 - Ανταλλαγές Νέων Με Γειτονικές Χώρες.

Η Πρώτη Ανταλλαγή "Act upon corruption!" θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 29 Απριλίου στο Bacau της Ρουμανίας και σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν 5 νέοι και νέες (18 – 25 ετών) και ένας συνοδός (25-30 ετών).
Θέμα και στόχος της ανταλλαγής είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία επιδεικνύει έντονα φαινόμενα διαφθοράς. Οι νέοι θα αναλύσουν το φαινόμενο της διαφθοράς και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά, και θα χρησιμοποιήσουν μεθόδους όπως η θεατρική αγωγή, ως μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου.
 
Η Δεύτερη Ανταλλαγή "AFTERWARDS!!!" θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 31 Μαΐου στο Bedeille της Γαλλίας με τη συμμετοχή 5 νέων (18 – 25 ετών) και ενός συνοδού (25-30 ετών).
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής οι νέοι θα συζητήσουν το θέμα της αυξανόμενης παραγωγής απορριμμάτων από τις ανθρώπινες κοινωνίες, τις επιπτώσεις που έχει στην Γη αυτή η συμπεριφορά, και θα προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η γνώση Αγγλικών.
Η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες προπληρώνουν τα εισιτήρια μετακίνησής τους προς την Γαλλία και θα λάβουν το 70% των εξόδων τους ως επιδότηση μετακίνησης.


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο:
 2310703702 και infocenter@kordelio-evosmos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου