Τρίτη 29 Μαΐου 2012

17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 3.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

   Για 17η συνεχή χρονιά πιστό στο ραντεβού του με την καλλιτεχνική δημιουργία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και όλες τις αξίες που προάγουν το πνεύμα και τη δημιουργική μάθηση της μαθητικής κοινότητας είναι το Φεστιβάλ Παιδείας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
  Περί τους 3.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν ενεργά στο φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί σε  έναν πολυσήμαντο θεσμό για ολόκληρο το Δήμο.
 Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιούνται  45 εκδηλώσεις από τα σχολικά συγκροτήματα του Ευόσμου και του Ελευθερίου Κορδελιού, οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικά δρώμενα, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις-εικαστικά, αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές και άλλες δράσεις, στις εγκαταστάσεις των σχολείων αλλά και στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Ευόσμου.
  Στο μήνυμα του για το 17ο Φεστιβάλ Παιδείας ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης τόνισε: «Στην γκρίζα εποχή που ζούμε το φετινό Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου μας είναι μια ανάσα ελπίδας και μια μοναδική όαση της καλλιτεχνικής έμπνευσης των παιδιών μας, που στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μια ζωντανή κυψέλη διαρκούς δημιουργίας βασιζόμενη στην ευφυΐα, στην ευρηματικότητα, στο πηγαίο μεράκι και στο νεανικό τους ταλέντο. Η Διοίκηση του Δήμου μας επενδύει στο μέλλον αυτού του τόπου, στηρίζοντας τα παιδιά, την παιδεία και τον πολιτισμό».
 Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου δήλωσε: «Με ομαδικότητα, σκληρή δουλειά και κυρίως διάθεση για συμμετοχή οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας βάζουν και φέτος τη δική τους σφραγίδα αναδεικνύοντας το Φεστιβάλ Παιδείας κορυφαίο θεσμό του δήμου μας. Συγχαρητήρια στους μαθητές και σε όσους συνέβαλλαν στη φετινή διοργάνωση».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου