Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δίνει την ευκαιρία, στους αποφοίτους της τεχνικής εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 ετών, μέσω του προγράμματος «μαθητεία για αποφοίτους» να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν στο σχολείο σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Αφορά μαθητεία 6 ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov. και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι νέοι απόφοιτοι καλούνται να δηλώσουν προτίμηση για θέσεις μαθητείας με ηλεκτρονική δήλωση. Οι επιχειρήσεις δε θα επιβαρύνονται καθώς χορηγείται υποτροφία στο μαθητευόμενο απόφοιτο και η ασφαλιστική κάλυψη είναι από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πανευρωπαϊκής προσπάθειας για προγράμματα στήριξης των νέων για καλύτερες συνθήκες εισόδου στην αγορά εργασίας.

Το Πρόγραμμα «Μαθητεία για αποφοίτους» συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων  του Υπουργείου (http://www.eye.minedu.gov.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου