Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΕΙΑ 2012 5ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ



Τριάντα πέντε πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς, σύλλογοι, κοινωνικές οργανώσεις, καλλιτεχνικές ομάδες, εργαστήρια και σχολές χορού από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, δίνουν το παρόν τους στο 5ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου  στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου.
            
Το φετινό φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Ελλήνων Παράδοση» και είναι αφιερωμένο στο λαϊκό πολιτισμό και σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής παράδοσης αλλά και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν στο κοινό τις δράσεις τους αλλά και ένα πλούσιο θέαμα από μουσικοχορευτικά και αθλητικά δρώμενα.
         
   «Με αφορμή τη θρησκευτική τιμή και μνήμη των Αγίων αδελφών της Σοφίας,  των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου,  ο δραστήριος Σύλλογος των Κατοίκων της Νέας Πολιτείας οργανώνει και φέτος ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο αφιερωμένο στην Ελληνική μας παράδοση, η οποία διαχρονικά είναι πηγή αξιών, ηθών, έμπνευσης και δημιουργίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, ο οποίος συνεχάρη τη διοίκηση και μέλη του συλλόγου για την προσφορά και το έργο που επιτελούν στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.
            
«Η ελληνική παράδοση, η σύγχρονη τέχνη, δραστηριότητες που προάγουν τις αθλητικές και κοινωνικές αξίες αλλά και δρώμενα που συμβάλλουν στην ποιοτική ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, συναντώνται στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, στις εκδηλώσεις της Νέας Πολιτείας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Θεοφάνης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις όλα τα ζωντανά πολιτιστικά κύτταρα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
            
Το πρόγραμμα του 5ου  Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια 2012» έχει ως εξής:

Παρασκευή 11/5/12 (Έναρξη19.30)
- Τμήματα μαζικού αθλητισμού Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (μοντέρνοι χοροί και Ζούμπα για παιδιά)
- Γεωργιανά Μπαλέτα
- Dance Road
- Γεωργιανά Μπαλέτα
- Χορός Aκροβάτη σε ύψος 10 μέτρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου