Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Απολαυστικό θέαμα και διακρίσεις στις ποδηλατικές εκδηλώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 3οι Λαϊκοί αγώνες δεξιοτεχνίας ποδηλάτου, που διοργάνωσε το  Σάββατο 19 Μαΐου και την Κυριακή 20 Μαΐου το Τμήμα Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «ο Ποδηλάτης». Οι ποδηλατικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία του Ευόσμου και στον Πεζόδρομο  της οδού Εθνικής Αντίστασης στο Ελευθέριο Κορδελιό, με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από τα σχολεία του δήμου.
            Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους: στην πρώτη κατηγορία εντάχθηκαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου, στη δεύτερη κατηγορία συμμετείχαν παιδιά Α΄- Δ ΄ Δημοτικού, στην τρίτη κατηγορία παιδιά Ε΄ - ΣΤ΄, στην τέταρτη κατηγορία παιδιά γυμνασίου, ενώ τα παιδιά του λυκείου διαγωνίστηκαν στην πέμπτη κατηγορία.
Από νωρίς στήθηκαν στους χώρους διεξαγωγής οι ειδικές διαδρομές ποδηλάτου, προκειμένου να διαγωνιστούν οι ποδηλάτες τόσο σε δεξιοτεχνία όσο και στην ταχύτητα. Αφού δηλώθηκαν οι συμμετοχές στη γραμματεία των αγώνων, πήραν σειρά οι αθλητές με τα ποδήλατα και τα κράνη τους στη γραμμή εκκίνησης.
Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι αθλητές, γεμάτοι ενθουσιασμό διένυσαν την ειδική διαδρομή, ανέβηκαν τις μπάρες με ταχύτητα, «πέταξαν» με τα ποδήλατά τους και προσγειώθηκαν στο έδαφος, χαρίζοντας ένα απολαυστικό και ευχάριστο θέαμα στους θεατές.  
Τις πρώτες βοήθειες παρείχαν δύο εθελοντές διασώστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που ανταποκρίνεται σε κάθε έκκλησή μας για κάλυψη των αθλητικών διοργανώσεων του τμήματος αθλητισμού.
Μετά το αγωνιστικό μέρος, όλοι οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης, γύρω από το χώρο διεξαγωγής, με τη συνοδεία και επίβλεψη της δημοτικής αστυνομίας.
Στη συνέχεια, μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και βραβεύτηκαν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι αθλητές από κάθε κατηγορία..

Χαιρετίζοντας τους ποδηλατικούς αγώνες ο Δήμαρχος κ. Στάθης Λαφαζανίδης συνεχάρη όλα τα παιδιά που με τη συμμετοχή τους έστειλαν το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και οικολογικού μέσου μεταφοράς και τόνισε πως για το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα η δημιουργία σύγχρονων υποδομών και δικτύων  για τη προώθηση του ποδηλάτου και της καθημερινής χρήσης του. «Ο Δήμος μας έχει ολοκληρώσει σειρά έργων για την προώθηση  του ποδηλάτου, όπως το Δίκτυο Αστικών Ποδηλατοδρόμων 9 χιλιομέτρων σε κεντρικούς δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, τη δημιουργία  200 θέσεων ποδηλάτων στα Σχολεία, την  ίδρυση της τοπικής Ποδηλατικής Ομάδας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και σύντομα θα προμηθευτεί σύστημα αυτόματης διάθεσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους δημότες μας την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης» επισήμανε ο κ. Λαφαζανίδης.
  
Τις απονομές των μεταλλίων των νικητών έκανε ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το μαζικό αθλητισμό κ. Αστέριος Γκούμας, ο οποίος τόνισε πως  «Η οργάνωση των ποδηλατικών εκδηλώσεων επιδιώκει, πέρα από την αναψυχή και το διαγωνιστικό  τους χαρακτήρα, να περάσει και ένα μήνυμα προς τους δημότες μας: τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες να υιοθετήσουν τη χρήση του ποδηλάτου ως τρόπο ζωής, αλλά και ως μέσο μεταφοράς, που μπορεί να προσφέρει τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης και της ψυχαγωγίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου