Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου



Δύο εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου.
            
 Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η εκδήλωση μνήμης συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στις 10.15 θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ το χρονικό της Γενοκτονίας θα εκφωνήσει η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ελένη Αναστασιάδου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθη Λαφαζανίδη, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και απόδοση χορών και τραγουδιών από το μεγάλο χορευτικό τμήμα και το τμήμα Χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού .
           
     Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου. Στις 10.30 π.μ. θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Πλατείας Ευόσμου. Στη συνέχεια (11 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την Ποντιακή Γενοκτονία από τον Δρ. Ιστορίας κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Στα χνάρια των Αργοναυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου