Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΑΝΟΙΞΗ» ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ


 Ανοίγει η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Παιδείας, του πιο ζωντανού και δημοφιλούς θεσμού της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας που πραγματοποιείται με την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας.
           
  Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57). Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης  του Φεστιβάλ Παιδείας, οι μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού θα παρουσιάσουν  το θεατρικό δρώμενο: «Η ιστορία του βιβλίου δια μέσω των αιώνων» ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τα μαθητικά συγκροτήματα PUPLE SEA του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού και SMURFS του 4ου Λυκείου Ευόσμου.


Το 17ο Φεστιβάλ Παιδείας 
            
  Περισσότεροι από 3000 μαθητές από 20 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δίνουν το παρόν τους στη φετινή διοργάνωση μέσα από ένα πολυποίκιλο και πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικά δρώμενα και χορό. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις των σχολείων αλλά και στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Ευόσμου
           
  Στο μήνυμα του για το 17ο Φεστιβάλ Παιδείας ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης τόνισε: «Στην γκρίζα εποχή που ζούμε το φετινό Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου μας είναι μια ανάσα ελπίδας και μια μοναδική όαση της καλλιτεχνικής έμπνευσης των παιδιών μας, που στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μια ζωντανή κυψέλη διαρκούς δημιουργίας βασιζόμενη στην ευφυΐα, στην ευρηματικότητα, στο πηγαίο μεράκι και στο νεανικό τους ταλέντο. Η Διοίκηση του Δήμου μας επενδύει στο μέλλον αυτού του τόπου, στηρίζοντας τα παιδιά, την παιδεία και τον πολιτισμό».
            
  Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου δήλωσε: «Με ομαδικότητα, σκληρή δουλειά και κυρίως διάθεση για συμμετοχή οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας βάζουν και φέτος τη δική τους σφραγίδα αναδεικνύοντας το Φεστιβάλ Παιδείας κορυφαίο θεσμό του δήμου μας. Συγχαρητήρια στους μαθητές και σε όσους συνέβαλλαν στη φετινή διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου