Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

3οι ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και οικολογικού μέσου μεταφοράς αλλά και ως μέσου άθλησης και ευεργετικής ενασχόλησης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το Τμήμα Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν διήμερο Λαϊκών Αγώνων Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου, που θα πραγματοποιηθεί στις Δημοτικές Ενότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

Συγκεκριμένα οι 3οι Λαϊκοί Αγώνες θα διεξαχθούν:
- Σάββατο 19 Μαΐου στις 18.00 στην πλατεία Ευόσμου
- Κυριακή 20 Μαΐου στις 11.00 στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Στο πλαίσιο του διημέρου θα διεξαχθούν λαϊκοί αγώνες ποδηλασίας στους δρόμους του Δήμου και αγώνες δεξιοτεχνίας ποδηλάτου. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες:


1η Κατηγορία: Παιδιά Νηπιαγωγείου
2η Κατηγορία: Α΄ Δημοτικού – Δ ΄  Δημοτικού
3η Κατηγορία: Ε΄ Δημοτικού – ΣΤ΄ Δημοτικού
4η Κατηγορία: Α΄ Γυμνασίου – Γ΄ Γυμνασίου
5η Κατηγορία: Α΄ Λυκείου – Γ΄ Λυκείου.

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα βραβευτούν με μετάλλια και όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, πριν την έναρξη.

«Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι επειδή ο Δήμος μας  γειτνιάζει με την Βιομηχανική Ζώνη, με τη χρήση του ποδηλάτου μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι «αγαπάμε το περιβάλλον» χρησιμοποιώντας το για τις μετακινήσεις μας, μέσα στο Δήμο.
Ο Δήμος μας έχει ολοκληρώσει σειρά έργων για την προώθηση  του ποδηλάτου, όπως το Δίκτυο Αστικών Ποδηλατοδρόμων 9 χιλιομέτρων σε κεντρικούς δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, τη δημιουργία  200 θέσεων ποδηλάτων στα Σχολεία, την  ίδρυση της τοπικής Ποδηλατικής Ομάδας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και σύντομα θα προμηθευτεί σύστημα αυτόματης διάθεσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους δημότες μας την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

«Η οργάνωση των ποδηλατικών εκδηλώσεων επιδιώκει πέρα από την αναψυχή και το διαγωνιστικό τους χαρακτήρα, να περάσει και ένα μήνυμα προς τους δημότες μας: τα παιδιά και οι ενήλικες να υιοθετήσουν τη χρήση του ποδηλάτου ως τρόπο ζωής αλλά και ως μέσο μεταφοράς, που μπορεί και σε μικρές αποστάσεις να προσφέρει τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης και της ψυχαγωγίας» τόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Αστέριος Γκούμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου