Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Άσκηση ετοιμότητας Λόγω Σεισμού από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


ΆΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ-ΣΕΙΣΜΟΙ»
του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
λόγω σεισμού την Τετάρτη στις 10.00 πμ
με την συμμετοχή 10 φορέων.

Η  προετοιμασία είναι το κλειδί & η ετοιμότητα το πρώτο βήμα.
Για 11η συνεχή χρονιά «Ημέρα εκτάκτων αναγκών»


Το επιτυχημένο και αναγκαίο πρόγραμμα «ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» το οποίο είχε θεσμοθετήσει με απόφαση  Δημοτικού Συμβουλίου από  το 2001 ο πρώην Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού επεκτείνεται από φέτος  και στον Καλλικρατικό Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ορίζοντας την 16η Μαΐου κάθε χρόνου ως «ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ».

Στο πλαίσιο της ημέρας θα  πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας με άλλους φορείς της πόλης, ενημερωτικές διαλέξεις για τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και με ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία.
«Η πρόβλεψη, η Πρόληψη και η Εγρήγορση πρέπει να προηγούνται της αντιμετώπισης. Πρέπει να γνωρίζουμε πόσο έτοιμοι είμαστε για να αντιμετωπίσουμε ένα σεισμό ή οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, όταν αυτή παρουσιαστεί και επιπλέον να δούμε τι κενά έχουμε στον εξοπλισμό μας, για να τα προμηθευτούμε. Η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και η ενημέρωση των υπαλλήλων, των δημοτών και  των μαθητών  σε θέματα που αφορούν έκτακτες ανάγκες, είναι ανάγκη ώστε  να υπάρχει η μεγαλύτερη  δυνατή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όταν αυτό απαιτηθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ( Καραολή & Δημητρίου 26)  , την προσεχή Τετάρτη στις 10.00 πμ. Η ενημέρωση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ίδιου Σχολείου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κ. Κοκολάκης,  ο οποίος θα ενημερώσει τους μαθητές  για τα  προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Στην άσκηση θα συμμετέχουν 10 φορείς της πόλης: η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Μ.Ε. Θεσ/νικης, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσ/νικης, το Τμήμα ΠΣΕΑ, ο 2ο Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσ/νικης, η Ελληνική Αστυνομία Γεν. Δ/νση Πολ. Άμυνας Θεσ/νικης, η (Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσ/νικης)το Τμήμα ΠΣΕΑ, το 16Ο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης, Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού-Ευόσμου,  η Δ/νση Τροχαίας Θεσ/νίκης, και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Θεσμός του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και η πιστή τήρηση του επί 11  χρόνια έχει επαινεθεί  από όλους  αρμόδιους φορείς Πολιτικής Προστασίας.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
‘’ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ – ΣΕΙΣΜΟΙ’’
16 ΜΑΪΟΥ 2012
10:00 – 12:30
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
(Καραολή & Δημητρίου 26)
Ώρα
Θέμα
Ομιλητής
10:00 - 10:15
Προσέλευση

10:15 – 10:35
Άσκηση ετοιμότητας

10:35 – 10:45
Σχέδιο εκκένωσης
 3ου Δημοτικού Σχολείου
κ. Χ. Ταξίδης Διευθυντής
10:45 – 11:00
Χαιρετισμός Δημάρχου
Κορδελιού - Ευόσμου
κ. Σ. Λαφαζανίδης Δήμαρχος
11:00 – 11:50

Σεισμός
Και
Σχολείο
κ. Κ. Κοκολάκης
Δ/ντής Πολ. Προστ.
Αποκεντρ. Διοικ.
Μακεδ. - Θράκης
11:50 – 12:00

Χώροι Συγκέντρωσης
Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου
κα. Β. Καζαντζίδου
Τμ. Πολ. Προστ.
Δήμου
12:00 - 12:30
Ερωτήσεις - Συμπεράσματα
Κοινό - Ομιλητές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου