Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την Άθληση και τη Διατροφή


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με θέμα «Άσκηση και Διατροφή»,  στο πλαίσιο της υποστήριξης των προγραμμάτων «άθλησης για όλους», που λειτουργούν στα δημοτικά μας  γυμναστήρια.
    Αθλούμενοι των δημοτικών γυμναστηρίων, γονείς, μαθητές, καθηγητές φυσικής αγωγής και άλλοι δημότες  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και για τους τρόπους της ασφαλούς σωματικής άσκησης από τους έγκριτους επιστήμονες που πλαισίωσαν το πάνελ της ημερίδας.
            Οι ομιλητές της ενημερωτικής εκδήλωσης, οι Διαιτολόγοι – διατροφολόγοι κ.κ. Γιώτα Καρακασίδου και Κική Γούτα, η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Μήτσιου και ο Αθλοθεραπευτής Γιάννης Ασλανίδης αναφέρθηκαν στη σημασία της διατροφής και των γευμάτων στη σωματική υγεία και ευεξία, στη συμβολή της φυσικής δραστηριότητας στην καταπολέμηση του άγχους, στην ασφαλή σωματική άσκηση για την αποφυγή ενοχλήσεων στη σπονδυλική στήλη, κ.α.
      Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης τόνισε πως η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες για τη διατήρηση ενός καλού επιπέδου υγείας, που ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να τους θέτουμε στις καθημερινές μας προτεραιότητες «Στόχος μας είναι μέσα από εκδηλώσεις όπως η σημερινή, να ευαισθητοποιήσουμε και να προτρέψουμε τους συνδημότες μας να υιοθετήσουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα υγιεινές συνήθειες διατροφής και σωματικής άσκησης, οι οποίες εξασφαλίζουν ευημερία και ποιότητα ζωής» υποστήριξε ο κ. Λαφαζανίδης.
            
 Την ημερίδα προλόγισε ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το μαζικό αθλητισμό κ. Αστέριος Γκούμας, ο οποίος τόνισε πως η ενημερωτική αυτή ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς θεματολογιών που σχετίζονται με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία για την καλύτερη ενημέρωση, την πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
           
  Στην ημερίδα παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιλτιάδης Τασούλης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Αχιλλέας Μουρατίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΕ.Κ.Π.Α.Κ.Ε. κ. Ιωάννης Φαρμάκης, η Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΕ.Κ.Π.Α.Κ.Ε κ. Ξανθούλα Τσαρτσάλη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευθύμης Ευθυμιάδης  και ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Σεμερτζίδης
           
  Στο τέλος της ημερίδας ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι  της διοίκησης παρέδωσαν αναμνηστικά δώρα (ιστορικό λεύκωμα Δήμων Ευόσμου & Ελευθέριου Κορδελιού) στους ομιλητές για την εθελοντική συμβολή τους στην διεξαγωγή της ενημερωτικής - επιμορφωτικής ημερίδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου