Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εξοπλίζονται μέσω Ε.Σ.Π.Α. τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κατάφερε να εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια σχολικού εξοπλισμού στα τμήματα ένταξης και στα ειδικά σχολεία του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 127.994,41 ?.
Ο εξοπλισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της Θεματικής Προτεραιότητας 75-Υποδομές Εκπαίδευσης στον Άξονα Προτεραιότητας 7-Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν τρία (3) ειδικά σχολεία και δεκαέξι (16) τμήματα ένταξης δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και ενός γυμνασίου.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει:
Εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής,  ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα υπολογιστές-μηχανές γραφείου/συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα,κ.α
« Ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε ένα μεγάλο αγώνα με την  εκπόνηση μελετών και  την σύνταξη προτάσεων αξιοποιώντας κάθε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προς όφελος των Δημοτών μας, με στόχο να καλύψουμε τις  ανάγκες και τις ελλείψεις των σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσουν σωστά και  να συμπεριλάβουν και  τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία ηθική υποχρέωση του Κράτους» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας - Παιδίατρος κ. Αβρόρα Σαββίδου δήλωσε ότι ο  εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει είδη που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και τον εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική  αυτονομία του κάθε παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου